IV vitamin tedavileri, vitamin serumu veya IVNT olarak bilinen uygulamalar, ideal sağlık için gerekli sıvı, elektrolit, vitamin, mineral, aminoasit ve petid gibi ürünlerin serum olarak verildiği tedavilerdir.
Yemekten sonra bile aşırı aç hissediyor, sürekli yeme ihtiyacı hissediyorsanız üzerinden geçilmesi gereken konular var. Ama burada; uzun süren açlık veya egzersiz sonrasında her zamankinden daha iştahlı olmaktan değil gün boyu doymak bilmeden yemekten bahsediyorum. Hipoglisemi Hipoglisemi, kan şekerinin düşük olması demektir. Şeker metabolizması bozulduğunda kan şekeri her zaman yüksek gitmez bazen de düşer. Hatta.
Yemeklerden sonra yorgunluk ve uyuma ihtiyacı oluyor mu? Bu durum beslenme paterni ve uyku-uyanıklık döngüsünden kaynaklanıyor olabilir.
Toplumda %10-20 arasında görülen, ciddi bir hastalık olmamakla birlikte yaşam kalitesini bozan, bağırsak alışkanlıkları ile ilgili bir sindirim sistemi problemidir. İrritable Barsak Sendromu (İBS), Enflamatuar Barsak Hastalığından (Ülseratif kolit, Crohn hastalığı) farklı bir durumdur. İBS bulguları neler? İrritable barsak sendromunun en sık tariflenen bulguları; Karın şişliği Dışkılama ile geçen karın ağrısı Dışkılama sıklığında artış Zaman.
C vitamininin vücutta çok önemli görevleri var; ► Kollajen, L-Karnitin ve bazı nörotrasmitterlerin biyosentezi için gereklidir. ► Bağırsaktan demir emilimini arttırır. ► Tirozin metabolizmasında rol alır. ► Bazı hormon aktivitelerini arttırır → Kolesistokinin → Oksitosin → Vasopresin → Alfa-melanotropin
Glutatyon vücuttaki tüm hücrelerde üretilen bir antioksidandır. Glutamat, Sistein ve Glisin aminoasitlerinden sentezlenen glutatyonun bir kısmı hücre içinde mitokondri ve endoplazmik retikulum gibi bölgelere giderken, büyük bir kısmı hücreler arası alan ve kan dolaşımına salınır.
D vitamini gün ışığı yardımıyla deride sentezlenebilen ve besinlerle alınabilen bir vitamindir. D vitamini vücutta steroid benzeri hormonlar gibi etki gösterir.
Yeni yılda herkesin bir planı var; değişim, daha sağlıklı, mutlu ve fit bir yaşam… İdeal olarak gösterilenler ile kendini kıyaslamak yerine kendini bir yıl sonra içinde gördüğün fotoğrafa odaklanıp, küçük değişimlerle yolculuğa başlamak daha faydalı olur.
Tip 2 şeker hastalığı, pankreas bezinin insülin üretebildiği ancak dokuların insüline yetersiz yanıt vermesiyle oluşan, kan şekeri yüksekliğiyle seyreden bir hastalıktır. Kalp, beyin, göz, böbrek, damarlar, sinir sistemi ve bağışıklık sistemi sağlığı için kan şekerinin belirli sınırlar içinde olması çok önemli.